Qball's Weblog

En er was licht.

Tags General 

Vandaag heb ik mijn 20 Hi-Efficientie leds (1cm diameter) ontvangen, en ze geven heel veel licht.

150.000 mcd,  om aan te geven hoeveel dit ongeveer is, een gewoon “rood” ledje is rond the 500 mcd, en de witje ledjes die in zaklampen worden gebruikt zijn vaak bij de goede ongeveer 15-18.000 mcd.

Hi Efficientie LED

Ik ga kijken of ik deze ledjes kan gebruiken als verlichting in m’n kamer.  3-5 direct op mijn bureau gericht als verlichting bij lezen/solderen, 2 indirect op m’n bureau (om reflecties te voorkomen). Een stuk of 8 strategisch opgesteld om de rest van de kamer te verlichten en misschien ook 1 of 2 als “bed-lampje”.

Ik moet nog even uitzoeken hoe ik de led’s het beste kan aansturen, een stroombron is natuurlijk de beste oplossing, en deze waarschijnlijk geregeld vanuit een atmel. Moet ik dan gaan pwm’en om het licht regelbaar te maken (dat weer als nadeel heeft dat het licht minder rustig is.) of iets anders verzinnen.

Bij het pakketje zaten ook een paar laser modules die ik had besteld, met een beetje mooi “structuur” glas en de laser iets te laten bewegen kan je mooie bewegende patronen krijgen, ik heb dit geprobeert te fotograferen, maar is erg lastig. Als ik een statief heb dat ik omhoog kan richten probeer ik het nog eens.

GMPC

I’ve bought a logitech remote control (it was cheap) to control gmpc. This remote is detected by linux as a keybord, and most of the key’s are detected as multimedia key’s, so it worked out-of-the box, but with the limited “player” key’s supported by gnome I had to rewrite the multimedia key’s part in gmpc. I can’t just grab XF86Audio_play (or whatever) what I did before, because not everything I want is supported f.e. fast forward.

So now you can set and reset (instant apply, so you don’t have to restart gmpc anymore to make changes active), key’s from within gmpc.

(old screenshot:)

mm keys

I hope the blog is less of a mess then last time.
Qball